Sällskapsalpackor

Sällskapsalpackor


Det är ju inte alla alpackor som man bör avla på, som kastreras eller helt enkelt inte används inom aveln. Det kan bero på dess ullkvalitet eller att den inte har de önskvärda vinklar man vill ha hos ett avelsdjur. Dessa djur är fortfarande fantastiska betesdjur och kan bli fina sällskapsdjur som gärna följer med på promenad ifall man önskar.

Ofta är det just sällskapsalpackor som man skaffar först, för att se hur man känner inför att ha alpackor. Men inte helt sällan så vill man skaffa fler och då är nästa steg att köpa avelsdjur.


Nedan ser ni två hingstar, som ej är avelsämne, samt ett sto. Majbackas Anton


Född: 2017

Färg: Vit

Far: Majbackas Pinocchio

Mor: HA Alaska


Det här är Anton, en storväxt grabb som kommer bli en trevlig fiberproducent när han är vuxen. Han letar efter sin nya familj då han inte kan stanna hos oss på Högalunds Alpackor. 
Anton ägs av Majbacka alpacka, som nu lagt ner sin alpackaverksamhet och därför bor Anton hos oss så länge.
Vi hjälper er att grimträna honom och lär er hur ni bäst tar hand om honom.
Har du inga alpackor sedan tidigare så behöver Anton två kompisar till för att det ska bli en godkänd alpackaflock, vi känner flera trevliga alpackauppfödare i området som har valack till salu.

Majbackas Milou


Född: 2017

Färg: Vit

Far: Majbackas Pinocchio

Mor: Nybo Milla


Det här är Milou, en liten kille med helt otroligt bra ull. Han är uppfödd på flaska och därmed väldigt glad för att äta ur handen, så denna kille skulle man kunna lära saker eftersom han gärna tar emot mutor och godis. Han letar efter sin nya familj då han inte kan stanna hos oss på Högalunds Alpackor. 
Milou ägs av Majbacka alpacka, som nu lagt ner sin alpackaverksamhet och därför bor Milou hos oss så länge.
Vi hjälper er att grimträna honom och lär er hur ni bäst tar hand om honom.
Har du inga alpackor sedan tidigare så behöver Milou två kompisar till för att det ska bli en godkänd alpackaflock, vi känner flera trevliga alpackauppfödare i området som har valack till salu.

HA Amazon


Pappa: HA Don Diego (Dark Rose Grey)
Farmor: Nybo Evita (Roan)
Farfar: AoS Gorbatjov (Med. Grey)
Mamma: HA Amorina (Black)
Mormor: Nybo Afrodite (White)
Morfar: AoS Gonzales (Black)
Född: 20160730

Amazon är BEW och därmed helt döv, hon har även nedsatt syn. Hon fungerar mycket bra i flocken och är trygg i sättet. Hennes ull är okej, inga ullprover tagna. 
Amazon är till salu till nedsatt pris då vi inte vill gå vidare inom den grå färgskalan. Vi tror att Amazon kommer att fungera bra som mamma trots sin dövhet. Viktigt att veta kring BEW är att hon inte ska matchas med grå eller ej solida färger då detta ökar risken för avkommor som även de blir BEW, vilket inte är önskvärt. Kan även fungera mycket bra som sällskapsdam enbart. 


Har du inga alpackor sedan tidigare så behöver Amazon två kompisar till för att det ska bli en godkänd alpackaflock, vi känner flera trevliga alpackauppfödare i området som har ston till salu.

Ring oss nu för att boka

+46723 0791 70

Follow Us

© All Rights Reserved