Avelsston

AVELSSTON TILL SALU

Ett avelssto är ett sto som kan bära sin dräktighet utan problem, som fölar utan hjälp och som har gott om mat till fölet. Stoet ska föra hingstens gener vidare och helst släppa igenom dessa direkt till fölet.

Ett avelssto producerar mindre mängd med ull eftersom detta sto oftast går dräktigt samtidigt som den har ett föl vid sidan, mycket energi går då till detta istället för till ullen. Ett sto ska även ha korrekt bett och raka fina klor.

När Du bestämt dig så kontaktar du oss.  Nedan ser du några av de ston som är till salu och du kan läsa om deras personligheter. Köper man ett dräktigt sto av oss så räknar vi med att stoet nedkommer med ett friskt och fullgånget levande föl

Dessutom ingår alltid en ombetäckning av stoet nästkommande år med någon av våra hingstar. Vill du ha mer information kring dessa ston, såsom avkommor med mera, så är du välkommen att höra av dig till oss.

HA Dundra


Född: 2012

Färg: Vit

Far: Ambersun Evolution

Mor: Langstorps Daphne


Dundra är en stor och vacker alpacka med en helt otrolig fiber, som håller sig lika bra även nu när hon är åtta år gammal. Dundra är vårt allra bästa avelssto, hon ger helt otroliga avkommor. Dundra har gett oss vår blivande avelshingst HA Thor, som har en fiber man inte tror är sann. Hon är även mamma till dottern HA Diamant, som är lika fin som sin mor.
Dundra har lätt för att föla och är en väldigt bra mamma MEN hon har inte haft tillräckligt med mjölk och därav har vi fått stödmata hennes föl. Det kändes ändå som att mjölktillgången var lite bättre på det senaste fölet så man kan gissa att detta är något som kommer släppa ännu mer till nästkommande föl. Vi har valt att inte betäcka Dundra igen då vi inte är redo att ta hand om ännu ett flaskföl. Detta är egentligen väldigt synd då Dundra ger så otroligt bra avkommor. Dessutom så tappar en alpacka i rang när den inte är dräktig eller har föl vid sidan vilket är en sorg för alpackan. Vi hoppas därför att Dundra ska hitta ett nytt hem med någon som är villig att satsa på att hon får föl och där man har tid och möjlighet att supporta fölet under det första halvåret med stödmatning.

PGA detta så är priset på Dundra kraftigt nedsatt, hör av dig för mer information.


Köper du Dundra så ingår betäckning med någon av våra hingstar på gården.


Vi supportar så klart med information och kunskap kring hur man bäst sköter om ett flaskföl.HA Electra

 

Född: 2014

Färg: Vit

Far: Langstorps Eros

Mor: Nybo Evita

 

Electra är en riktigt ullbomb, hon har otroliga mängder med väldigt bra ull. Som personlighet så är hon försiktig och lite hoppig av sig, precis som sin mamma Evita. Hon är stor till växten.

 

Electra har gett ett fint vitt hingstföl än så länge. Det är bra moderskänsla hos Electra och gott om mat till fölet, hennes fölning var som tagen ur en exempeltext på hur en bra fölning ska gå till.


Detta föl fick bra poäng på både Svenska Alpackaföreningens alpackautställning men även på Svenska Alpackaföreningens ullutställning.


Electra är dräktig och väntar föl till sommaren 2020.


Bokar du henne nu så ingår både fölet hon får SAMT betäckning med någon av våra hingstar. Det betyder, om allt går väl, att du får tre alpackor till priset av en. 

Nybo Evita

 

Född: 2009

Färg: Roan (Brun med insprängda grå fiberstrån)

Far: AoS Hilario

Mor: Nybo Bambi

 

Evita är en väldigt bra mamma, hon fölar utan problem och har alltid gott om mat till sina föl. Evita är både mamma, mormor och farmor här på gården. Evitas ull är av färgen Roan, det är hennes pappas grå gener som slår igenom. Alla hennes föl har fått trevlig ull.

Evita är mild till personligheten, hon är lätt att hantera och skulle passa väldigt bra till några som skaffar sin allra första alpackaflock. 


Evita är dräktig och väntar föl till sommaren 2020.


Bokar du henne nu så ingår både fölet hon får SAMT betäckning med någon av våra hingstar. Det betyder, om allt går väl, att du får tre alpackor till priset av en.

 

 

 

 

Ring oss nu för att boka

+46723 0791 70

Follow Us

© All Rights Reserved