ALPACKOR TILL SALU - Köpguide


Den första, och viktigaste, frågan du ska ställa dig inför Ditt alpackaköp är "vad vill jag göra med mina alpackor". Är du intresserad av avel, kanske vill njuta av små söta alpackaföl i Din hage? Vill du ha alpackor som ger dig den bästa ullen så du kan skapa egna fiberprodukter att antingen sälja eller behålla själv? Eller vill du bara ha promenadkompisar? Kanske räcker det med alpackor som betesdjur, som ett roligt inslag i dina hagar? Eller så vill du kanske starta ett café och ha alpackorna som ett besöksmål?

När Du bestämt dig så kontaktar du oss.  Nedan ser du utvalda alpackor som är till salu och du kan läsa om deras personligheter.

HA Oden -Bokad!!


Född: 2017

Färg: Vit

Far: Majbacka Pinocchio

Mor: HA Electra


Oden, en hingst med attityd och bra fiber.

Fibern är tät, jämn och lång, den håller kvalitet. Hans far är helaustralier men född i Sverige och finns även att se på vår gård. Odens fäll är utställd med bra poäng. 


Oden är grimtränad och är trevlig att hantera.


Pris: 40000 SEK okastrerad / 15000 SEK kastrerad ex momsHA Frej -SÅLD!!


Född: 2017

Färg: Vit

Far: Alpaca Stud Gauthier

Mor: Langstorps Daphne


Frej är en mild och försiktig kille med de allra vackraste ögonen. Han är lik sin mamma Daphne, och Daphne är den alpacka som ligger oss allra varmast i hjärtat.  Frejs pappa är multiprisvinnaren Gauthier, som är importerad från England och står i Falkenberg hos Royal Alpacas. Gauthier är en hingst som håller en otroligt bra ullkvalitet upp i åldern, och det är precis vad även Daphne har. Så, vi räknar med att Frej kommer ha lika bra ull även upp i åren och att han för detta vidare till sina avkommor. 


Frej är grimtränad och trevlig att hantera.


Pris: 40000 SEK okastrerad / 15000 SEK kastrerad ex moms

HA Electra -SÅLD!!

 

Född: 2014

Färg: Vit

Far: Langstorps Eros

Mor: Nybo Evita

Dräktig med HA Thor, beräknad fölning 20210626


Electra är en riktigt ullbomb, hon har otroliga mängder med väldigt bra ull. Som personlighet så är hon försiktig och lite hoppig av sig, precis som sin mamma Evita. Hon är stor till växten. 

Electra har gett ett fint vitt hingstföl än så länge. Det är bra moderskänsla hos Electra och gott om mat till fölet, hennes fölning var som tagen ur en exempeltext på hur en bra fölning ska gå till.

Detta föl fick bra poäng på både Svenska Alpackaföreningens alpackautställning men även på Svenska Alpackaföreningens ullutställning.


Pris: 40000 SEK ex moms inkl föl i magen. När fölet är fött är pris 60000 SEK för dem båda tillsammans. Ny betäckning ingår i båda dessa summor.

Majbackas Pigall -Bokad!!


Född: 2014

Färg: Vit

Far: Ambersun Evolution

Mor: Ambersun Pasadena


Pigall är alltid den som hittar på mest bus, han tycker om att leka/busa med sina hagkompisar och gillar när det händer saker.

 Pigall är ett riktigt ulltroll, med mängders mängder av tät vit ull. Pigall har, precis som Samson, varit med på massor av alpackapromenader och han var också med den gången i Karlskronas luciatåg tillsammans med Samson.


Pigall är okej med att bli klappad.


Pris: 40000 SEK okastrerad / 15000 SEK kastrerad ex moms

HA Elvira -Bokad!!

 

Född: 2017

Färg: Vit

Far: Langstorps Eros

Mor: Nybo Evita

 

Elvira går med sitt första föl och är en lika bra mamma som alla i E-linjen är. Elvira är rädd om sig men är ändå kontakttagande, äter gärna ur din hand. Elvira är grimtränad och även visad på alpackautställning, hon skötte sig exemplariskt. 

 

 

Pris: 40000 SEK ex moms, betäckning ingår.

 

HA Samson -SÅLD!!

 

Född: 2012

Färg: Dark Fawn

Far: Ambersun Centaurus

Mor: Nybo Evita


Samson är dark fawn, alltså ljusbrun, den där nyansen innan det går över i färgen brun. Han har vita tecken i pannan och lite under hakan.


 Samson har långa ögonfransar och mycket långa öronfransar. Han tycker om att pussas och är okej att bli klappad. Samson är van att gå i grimma och har varit med på massor med alpackapromenader och marknader. En gång gick han även med i Karlskronas luciatåg och stod vid sidan av podiet där luciatåget stod o sjöng, det gick väldigt bra. Samson har verkat som avelshingst men vi har valt att pensionera honom från detta då han har haft lite svårt att "få till det" senaste åren. 


Pris: 40000 SEK okastrerad / 15000 SEK kastrerad ex moms

 

 

 

 

Majbackas Anton -SÅLD!!


Född: 2017

Färg: Vit

Far: Majbackas Pinocchio

Mor: HA Alaska


Det här är Anton, en storväxt grabb och en trevlig fiberproducent.  
Anton ägs av Majbacka alpacka, som nu lagt ner sin alpackaverksamhet och Anton bor ute hos en fodervärd. 

Vid intresse för Anton, kontakta oss så får du kontaktuppgifter till fodervärden som finns i Eringsboda, Blekinge. 

Majbackas Milou -SÅLD!!


Född: 2017

Färg: Vit

Far: Majbackas Pinocchio

Mor: Nybo Milla


Det här är Milou, en liten kille med helt otroligt bra ull. Han är uppfödd på flaska och därmed väldigt glad för att äta ur handen, så denna kille skulle man kunna lära saker eftersom han gärna tar emot mutor och godis.

Milou ägs av Majbacka alpacka, som nu lagt ner sin alpackaverksamhet och Milou bor ute hos en fodervärd.

Vid intresse för Milou, kontakta oss så får du kontaktuppgifter till fodervärden som finns i Eringsboda, Blekinge. HA Amazon -SÅLD!!


Pappa: HA Don Diego (Dark Rose Grey)
Farmor: Nybo Evita (Roan)
Farfar: AoS Gorbatjov (Med. Grey)
Mamma: HA Amorina (Black)
Mormor: Nybo Afrodite (White)
Morfar: AoS Gonzales (Black)
Född: 20160730

Amazon är BEW och därmed helt döv, hon har även nedsatt syn. Hon fungerar mycket bra i flocken och är trygg i sättet. Hennes ull är okej, inga ullprover tagna. 
Amazon är till salu till nedsatt pris då vi inte vill gå vidare inom den grå färgskalan. Vi tror att Amazon kommer att fungera bra som mamma trots sin dövhet. Viktigt att veta kring BEW är att hon inte ska matchas med grå eller ej solida färger då detta ökar risken för avkommor som även de blir BEW, vilket inte är önskvärt. Kan även fungera mycket bra som sällskapsdam enbart. 


Pris: 15000 SEK ex moms