Alpackapromenad

ALLA PROMENADER INSTÄLLDA PGA COVID-19

ÅTERKOM I SOMMAR 2020 för ev mer information


Prova något annorlunda och lär känna alpackorna på nära håll, boka en Alpackapromenad!

Alla Alpackor grimtränas hos oss, det är viktigt för att kunna ta dem till veterinär eller när man bara behöver förflytta dem. Flera av alpackorna tycker det är roligt att promenera tillsammans med människor och därmed erbjuder vi även Alpackapromenader hos oss. Alla alpackor har sin egen personlighet och alla som hälsar på här brukar hitta sin egen personliga favoritalpacka, en promenadkompis! Alpackor är lugna, promenaden går inte fort och passar därmed de flesta. Rörelsehindrade kan också medverka på promenaden, alpackor gör ingen skillnad på människor så de är lika söta oavsett vem som håller i repet. Det viktiga är att man är lugn, om inte annat så BLIR man lugn när alpackan är nära.
Vi börjar alltid med en introduktion så att alla känner sig säkra på hur man håller alpackan och hur man får den att följa med dit man vill. Därefter tar vi en promenad, vi anpassar längd och hastighet till dem som är med på promenaden. När vi kommer tillbaka till gården så släpper vi lös alpackorna i hagen igen och sätter oss för att fika tillsammans. Är vädret bra nog så fikar vi tillsammans med alpackorna i hagen. Då kan man passa på att ställa frågor om alpackor så berättar vi mer.
Följande är viktigt:


  • För att få hålla en alpacka själv måste man vara tillräckligt stor, med lite hjälp så går det bra men man behöver acceptera den hjälpen. 


  • Ingen egen hund får följa med till gården, våra alpackor är rädda för okända hundar.


  • För att gå en promenad behöver du vara i nyktert tillstånd, samt kunna ta instruktioner (Detta brukar aldrig vara ett problem men vi nämner det för sakens skull)


Pris: 650 kr inkl moms för fyra personer inkl fika. Blir man fler så är det ytterligare 100kr per person.


För mer info, maila gärna på info@hogalund.se

Ring oss nu för att boka

+46723 0791 70

Follow Us

© All Rights Reserved