Nu har du möjlighet att bli alpackafadder hos oss. 

Vi är många som älskar alpackor och som är fascinerade av dem men det är ju inte alltid man har möjlighet att skaffa alpackor. Det har vi förstått på dem som följer oss på sociala medier och även på dem som varit här och hälsat på. 

 Nu har du i alla fall möjlighet att bli alpackafadder hos oss på Högalunds Alpackor, så nära ett alpackaägarskap man kan komma. Du kommer få ett fadderskapsbevis där ditt namn och din alpackas namn står. I fall att det råkar sig att din alpacka ska säljas så kommer du få förköpsrätt på din alpacka. 

När Coronan har lagt sig så kommer vi även ha fadderträffar, där vi umgås med alpackorna tillsammans. Kanske lastar vi ett gäng och åker till en av de badplatser vi har i trakterna, så badar vi tillsammans med våra alpackor. 


Vi har två sorters fadderskap, aktiv fadder och brevfadder.


Aktiv Fadder:


  • Ingen kostnad utan man kommer istället och hjälper oss på gården ibland. Man kan se det här som ett slags tjänstebyte och då får man komma alpackorna riktigt nära, det är som att verkligen ha egna alpackor. Enligt överenskommelse så dyker du upp hos oss någon gång i månaden och hjälper oss med lite av varje. Exempel på sysslor är grimträning, mockning, kloklippning, insläpp, utsläpp. När coronan är över så tar vi gärna emot hjälp även att åka på marknader eller evenemang med våra alpackor. Självklart är vi med och stöttar, vi visar och guidar. Vid kloklippning så är vi alltid med till exempel. Här är det så klart efter din egen förmåga, vi begär inget som man inte klarar av. 
  • Du får komma till gården när helst du önskar, bara du meddelar oss innan ankomst. (Tänk att bara få komma hit och sitta i halmen hos sin fadderalpacka en stund, medan den tuggar hö, det är läkning för alla sinnen)
  • Du får dela bilder och filmer på alla sociala medier
  • Du hjälper oss att socialisera din alpacka och att träna den i att vara en bra förebild för sin uppfödning.  
  • Du har möjlighet att göra roliga saker med din alpacka, kanske agility eller klickerträning, det är upp till dig och vad din alpacka tycker är roligt. 


BrevFadder:

  • För 500kr per år så blir du brevfadder åt en alpacka. Det här är ett fadderskap på distans men med så mycket interaktion som är möjligt via sociala medier. Vi har möjlighet att koppla upp dig på videosamtal och sätta kameran där din alpacka är, så att du kan få dela stunder med din alpacka. Kanske när vi klipper klorna på den, eller när den äter sin kvällsmat. Det blir ungefär som en livekamera fast under förbestämda tider. 
  • Vi kommer ta bilder på din alpacka då och då, och då taggar vi dig i bilderna så att du får en hälsning från din alpacka. 
  • Vi har möjlighet att ta speciella filmklipp med din alpacka, ifall du vill ha en födelsedagshälsning eller så. 


Skulle det här vara intressant så hör av dig till oss på info@hogalund.se

Det är fantastiskt att få vara så nära alpackor och att jag fick vara med på min fadderalpacka Balders första grimpromenad

Anna, Aktiv Fadder