Spinnkurs

SPINNKURS


Alpackafibern är härlig att hantera, den är lätt att spinna och ger dig ett mjukt garn. När man spinner sin egen fiber så bestämmer man själv hur garnet ska bli, man blandar sina färger och får ett alldeles unikt garn som man kan skapa stickade alster av. Hos oss är du välkommen på spinnkurs i att spinna alpackaullen, kursen riktar sig till nybörjare eller till dem som vill återuppta sin spinnförmåga efter flera års glömska. 


Här träffas vi i små grupper om två till tre personer. Vi börjar med att lära oss förbereda ullen inför spinning genom rensning och kardning. Därefter får man prova spinna på tre olika sorters rockar; en traditionell anno 1856, en modern högrock och en elektronisk spinnrock. Många upplever att det är lättast att börja lära sig på den elektroniska spinnrocken för man slipper momentet att trampa och kan koncentrera sig på det händerna gör. När man lärt sig på den elektroniska går det lättare att gå över till de traditionella rockarna.

På denna kursen så lär du dig att spinna entrådigt för att sedan tvinna två trådar till ett tvåtrådigt garn. Du kommer få med dig det färdiga nystanet hem.


Har du en egen spinnrock så kan du ta den med dig, vi kan då hjälpa dig att smörja den i ordning så att du kan spinna direkt när du kommer hem.


Spinnkursen håller vi i Hembygdsstugan på Hembygdsön i Holmsjö, det är en liten och mysig lokal där brasan kommer vara igång under tiden vi är där. Stugan ligger på en liten ö, omsluten av näckrosor och vass, centralt placerad i Holmsjö. Det är lätt att ta sig hit, bra parkeringsmöjligheter och gångavstånd till tågstationen.


Läs gärna mer om Hembygdsön på Hembygdsföreningens sida www.holmsjo.seKostnad 650kr per person, fika och lunch ingår. (endags kurs)

I kursen ingår även material samt tillgång till spinnrockar, kardor och kardmaskin.


Planerade kursdatum:


söndag 19/11 2017 Fullbokad

lördag 16/12 2017 Fullbokad

lördag 30/12 2017 1 plats kvar

söndag 14/1 2018 inställd

söndag 28/1 2018 fullbokad

fredag 9/2 2018 1 plats kvar

torsdag 22/2 2018 3 platser kvar

söndag 4/3 2018 fullbokad

fredag 16/3 2018 fullbokad


Inga planerade kurser framöver. Eventuellt sommaren 2020


Nu kan du även köpa presentkort på Spinnkurs, den du ger presentkortet till kontaktar oss och bokar själv in sig på önskat datum.
Ring oss nu för att boka

+46723 0791 70

Follow Us

© All Rights Reserved