Kurser

SPINNKURS, ULLKURS och HANTERINGSKURS


Till oss är man välkommen på kurs i det som rör alpackorna. Vi anordnar ullkurser, Spinnkurser och Hanteringskurser efter behov och önskemål.


  • Hanteringskurserna är till för att lära dig hantera alpackorna med minsta möjliga ansträngning, att få dem att gå dit man vill utan att behöva bråka. Vi lär er hur man klipper klor, hur man håller dem vid en inspektion och hur man lär dem gå i grimma. Vi kan även lära er hur man bäst förbereder sin alpacka inför en alpackautställning. Kostnad 300kr per person, fika ingår. (Halvdags kurs)


  • Ullkurs går ut på att lära sig mer om alpackans fiber. Man lär sig skirta alpackafällen så att den kan skickas till spinneriet eller iväg till en alpackautställning. Vi pratar även kring ullutställningar och hur man ska tänka och göra när man gör i ordning fällen inför en utställning. På en ullkurs lär man sig se sina alpackors kvaliteter och kan därefter planera sin avel framåt för att få ännu bättre fiberproducenter till nästa generation alpackor. Kostnad 500kr per person, fika och lunch ingår. (endags kurs)


  • Spinnkurs i att spinna alpackaullen, den här riktar sig till nybörjare eller dem som vill återuppta sin spinnförmåga efter flera års glömska. Här träffas vi i små grupper och lär oss förbereda ullen inför spinning med rensning och kardning. Man kan lära sig spinna på elektronisk spinnrock eller på mer traditionella spinnrockar. Du kan även ta med din egen spinnrock så hjälper vi till att smörja den i ordning så att du kan spinna direkt när du kommer hem. Kostnad 650kr per person, fika och lunch ingår. (endags kurs)


  • För dem som inte har egna alpackor men som ändå vill lära sig mer, så erbjuder vi alpackapromenader. Man får en kort instruktion om hur vi styr den alpacka vi håller i och sedan blir promenaddeltagarna tilldelade varsin alpacka i grimma. Vi går därefter ut på en 2 km lång promenad och avslutar med en fika tillsammans med alpackorna. Kostnad 650kr per sällskap på 4 personer, fika ingår.

Ring oss nu för att boka

+46723 0791 70

Follow Us

© All Rights Reserved