Sällskapsalpackor

SällskapsalpackorDet är ju inte alla alpackor som man bör avla på, som kastreras eller helt enkelt inte används inom aveln. Det kan bero på dess ullkvalitet eller att den inte har de önskvärda vinklar man vill ha hos ett avelsdjur. Dessa djur är fortfarande fantastiska betesdjur och kan bli fina sällskapsdjur som gärna följer med på promenad ifall man önskar.

Ofta är det just sällskapsalpackor som man skaffar först, för att se hur man känner inför att ha alpackor. Men inte helt sällan så vill man skaffa fler och då är nästa steg att köpa avelsdjur.


Vi har ganska många valacker och hingstar till salu just nu, alla är grimtränade och trygga killar. Nedan ser du tre av dem, det står fler här på gården som också är till salu.

HA Zevson !SÅLD!


Född: 20140513

Färg: Bay Black

Far: Lindkullens Zevs

Mor: HA Amorina


Zevson är en otroligt trevlig kille som tycker om människor. Han kommer alltid fram och hälsar på de som kommer in i hagen.

Zevson går fint i grimma och följer gärna med på promenad.

Zevson är kastrerad.HA Baron !SÅLD!


Född: 20130627

Färg: Vit

Far: Ambersun Evolution

Mor: Langstorps Glimma


Baronen heter just Baronen för han ser alltid ut att gå runt med en monokel på näsan.  Baronen har en riktigt bra ull, lång pärlemorblank och alldeles full med krus. Hans garn blir väldigt mjukt och trevligt, det är ett garn man kan bära närmast huden utan att uppleva det som sticksigt.

Baronen är väldigt matglad, han är alltid först fram när det serveras pellets. Baronen är tränad att gå i grimma och är duktig på att få sina klor klippta.

Baronen är kastrerad.HA Don Diego  !SÅLD!


Född: 20110711

Färg: Dark Rose Grey

Far: Aos Gorbatjov

Mor Nybo Evita


Diego har verkat som avelshingst men är nu kastrerad. Han har fått väldigt fina avkommor men vi har inte ston som matchar honom. Bland annat har avkommorna vunnit "Best Made in Sweden" osv.

Diego har även fått pris på de två alpackautställningar han har medverkat i, ett förstapris och ett femtepris.

Diego är väldigt duktig på att gå i grimma och att gå på promenad. Han är däremot väldigt rädd om sina fötter så man får vara listig och bestämd när man ska klippa hans klor.  Han är ett riktigt kraftpaket.

Ullen är brun med mängder av insprängda grå strån, väldigt trevlig för dem som spinner ullen för hand.

 

Ring oss nu för att boka

+46723 0191 70

Follow Us

© All Rights Reserved