Avelsston

AVELSSTON TILL SALU

Ett avelssto är ett sto som kan bära sin dräktighet utan problem, som fölar utan hjälp och som har gott om mat till fölet. Stoet ska föra hingstens gener vidare och helst släppa igenom dessa direkt till fölet.

Ett avelssto producerar mindre mängd med ull eftersom detta sto oftast går dräktigt samtidigt som den har ett föl vid sidan, mycket energi går då till detta istället för till ullen. Ett sto ska även ha korrekt bett och raka fina klor.

När Du bestämt dig så kontaktar du oss.  Nedan ser du några av de ston som är till salu och du kan läsa om deras personligheter. Köper man ett dräktigt sto av oss så räknar vi med att stoet nedkommer med ett friskt och fullgånget levande föl

Dessutom ingår alltid en ombetäckning av stoet nästkommande år med någon av våra hingstar. Vill du ha mer information kring dessa ston, såsom avkommor med mera, så är du välkommen att höra av dig till oss.

Nybo Afrodite Såld!


Född: 20070529

Färg: Vit

Far: Apollo

Mor: Nybo Anastacia


Afrodite är en stor alpacka med rak och stolt hållning. Hon har vackra ögon och är försiktig i sin kontakt med människan men är ändå nyfiken och kontaktsökande. Afrodite låter hingstens ullegenskaper och färg nedärvas till fölen. Hon är helt vit förutom en liten fawn-färgad fläck på runt centimetern som sitter på hennes hals. (Fläcken syns på denna bild)


Som mamma så har Afrodite aldrig behövt hjälp, hon fölar lätt och är en duktig mamma. Däremot så ber hon oss om sällskap när det är dags för fölning, en extra trygghet för henne.


Afrodite kan betäckas med valfri hingst här på gården i sommar, vi har även tillgång till helaustraliska hingstar av mycket god kvalitet från Majbacka alpacka.HA Electra

 

Född: 20140507

Färg: Vit

Far: Langstorps Eros

Mor: Nybo Evita

 

Electra är en riktigt ullbomb, hon har otroliga mängder med väldigt bra ull. Som personlighet så är hon försiktig och lite hoppig av sig, precis som sin mamma Evita.

 

Electra har gett ett fint vitt hingstföl än så länge. Det är bra moderskänsla hos Electra och gott om mat till fölet.

Detta föl fick bra poäng på både Svenska Alpackaföreningens alpackautställning men även på Svenska Alpackaföreningens ullutställning. 

Nybo Evita

 

Född: 20090601

Färg: Roan

Far: AoS Hilario

Mor: Nybo Bambi

 

Evita är en väldigt bra mamma, hon fölar utan problem och har alltid gott om mat till sina föl. Evita är både mamma, mormor och farmor här på gården. Evitas ull är av färgen Roan, det är hennes pappas grå gener som slår igenom. Alla hennes föl har fått trevlig ull.

 

 

 

 

Ring oss nu för att boka

+46723 0191 70

Follow Us

© All Rights Reserved