Avelshingstar

AVELSHINGSTAR TILL SALU

 

En hingst av kvalitet är avgörande för en bra och lyckosam avel. Det första du ska tänka igenom är vad du önskar få för avkommor i din alpackaflock. Vad har du för ston och vilken hingst ska du välja för att komma mot dina mål med avkommorna.

 

När Du bestämt dig så kontaktar du oss.  Nedan ser du utvalda alpackor som är till salu och du kan läsa om deras personligheter. Behöver du mer info såsom ullresultat med mera så ber vi dig kontakta oss

 

PS:  Du vet väl om att vi har två helaustraliska hingstar till salu här hos oss från  vår samarbetspartner Majbacka Alpacka?  Läs  mer om dem på deras hemsida Majbacka.com

HA Samson


Född: 20120725

Färg: Fawn

Far: Ambersun Centaurus

Mor: Nybo Evita


2013 Svenska Alpackaföreningens alpackautställning Mjölby.

2:a pris, flerfärgad alla åldrar hingstSamson är killen som syns och märks, han är väldigt kontaktsökande och tycker väldigt mycket om att pussa människor i ansiktet. Detta är en trevlig alpacka, en lugn och trygg kille. Samson lämnar ingen oberörd.

Samson är väldigt van vid att gå i grimma, han har också varit med och visat upp alpackaslalom på en marknad samt visat Alpacka-agility på en annan marknad.

Än så länge har Samson bara en avkomma, ett stoföl som blev en perfekt kopia av honom själv.

Samson ger gigantiska mängder med ull som är väldigt jämn i färgen och som är väldigt jämn i kvalitet. Samsons farfar är legenden Jolimont Warrior, en australisk hingst som gett mängder med prisbelönta avkommor.


HA Captain Amerika SÅLD


Född: 20140604

Färg: Vit

Far: Langstorps Eros

Mor: Nybo Afrodite


Kaptenen, som han kallas till vardags, är en trevlig och lättsam gosse. Hans far är gårdens multichampion Eros.

Kaptenen har en väldigt vit ull med hög glans och bra jämnhet. Hans fäll har blivit utställd på Alpaca and friends fleeceshow 2015 och fick 72p av 100p.

Kaptenen är redo för sina första ston under sommaren 2016
HA Bruce SÅLD


Född: 20140709

Färg: Brun (Multi)

Far: HA Don Diego

Mor: Langstorps Glimma


Bruce är en spinnares dröm med sin jämna härliga fäll. Färgen är åt det rödbruna hållet och är väldigt jämn över hela fällen. Bruce har två vita små sockor på frambenen och en vit fläck på nosen. Det beror på hans grå gener som kommer från hans far. En färg kan återkomma ända fem generationer tillbaka vilket är viktigt att tänka på när man väljer sto. Bruce kommer ge fantastiska föl med färg, de kommer förmodligen även de att få dessa charmiga prickar och fläckar.

Bruce fäll har blivit utställd på Alpaca and Friends fleeceshow 2015 och då fick han 71,5p av 100p.

Bruce är redo för sina första ston under sommaren 2016

Ring oss nu för att boka

+46723 0191 70

Follow Us

© All Rights Reserved